Hoofdmodule Bleutooth Robot

In deze post ga ik het kort hebben over de Hoofdmodule van de volledige robot.

Op deze module zitten alle functies in 1 module, dit wil zeggen dat deze module alle onderdelen bevat die nodig zijn voor de volledige robot. Op deze module zit een LCD scherm, motor sturing, LED sturing, 5V regelaar, USB, programmer en nog andere functies die de robot slim maken zoals een lichtmeting en spanningsmetingen voor de interne batterijen. Op deze module kan een een batterij aangesloten worden, als de externe adapter verwijderd is zal de robot direct overschakelen op de batterijen. Zonder onderbreking en spanningsverlies. Er zijn 2 schakelaars voorzien; één schakelaar voor de robot aan en uit te zetten en één voor de keuze van de spanning voor de motoren.

De module is voorzien met de nodige aansluitingen voor bumpers, waarop led’s, schakelaars voor mechanische beveiliging en optische sensoren komen om kleurverschillen op de grond te kunnen volgen.

Hoofdmodule met programmer, USB en voeding aangesloten

 Deze module is getest en werkt. Later komen de beide bumpers en de sensormodule (module waarop de optische sensoren gemonteerd zijn die vlak boven de grond aan de onderkant van de voorste module geplaatst worden)

By Thomas vB Posted in GIP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s